Voor wie?

Eigenlijk ben ik er voor iedereen… Kinderen, jongeren en hun ouders. Met om het even welke klacht of vraag. Bij “Wat doe ik?” en “Hoe werk ik?” lees je waarom elke leeftijd of vraag bij mij terecht kan.

 

  • Als uw kind al ergens een diagnose kreeg (ADHD, angststoornis, depressie…) en daar verder mee aan de slag wilt;

  • Ouders met concrete vragen rond een kind dat niet wil eten/slapen/naar het toilet gaan;

  • Jongeren die zich gewoon niet zo goed in hun vel voelen en eigenlijk niet weten waarom. Je hoeft het nog niet heel precies te kunnen uitleggen. Daar kunnen we gaandeweg wel achter komen. Soms verandert de vraag doorheen gesprekken, dat is ook prima.

 

Ik zie mezelf echter als therapeut van één gezinslid. Als ik therapie opstart voor een kind, ben ik niet de therapeut van de ouder(s), of voor broer/zus. Er kan wel sprake zijn van feedback-gesprekken of ondersteunende gesprekken met ouders, maar deze zijn niet therapeutisch van aard. Als meer dan één gezinslid nood aan therapie heeft, verwijs ik u graag door naar een collega waar mee kan samengewerkt worden. Alleen voor hele jonge kinderen, kan ik hiervan afwijken.

 

Is therapie wel iets voor mij?

Veel mensen kunnen geholpen worden met psychotherapie. Therapie is niet altijd leuk of comfortabel. Soms is het confronterend. Of soms verslechtert het symptoom zelfs eerst. De beste manier om erachter te komen wat het voor u kan betekenen, is het een kans te geven. Heeft u nog vragen of twijfels? Neem even contact op, een kennismakingsgesprek kan misschien al veel verduidelijken.